Antwoorden op de meest gestelde vragen

 1. Moet je een brandwond eerst met water koelen?
  Nee, Boegem Balsem koelt snel en effectief. Door de balsem zo spoedig mogelijk op de verbrande huid aan te brengen blijven bloedvaten en zweetkliertjes open, waardoor de warmte via de bloedsomloop wordt afgevoerd. De hitte kan zo in de balsem opgenomen worden. De balsem smelt daardoor en er moet een nieuwe laag op de verbrande plek aangebracht worden. Dit moet herhaald worden totdat de balsem niet meer smelt. De hitte is dan voor het grootste gedeelte uit de huid verdwenen en kan daardoor geen schade meer aanrichten, (zie voor uitvoerige uitleg de informatie voor de gebruiker op de achterzijde van de bijsluiter).
 2. Kun je de balsem ook op open (brand)wonden smeren?
  Boegem Balsem is alleen goedgekeurd om op de gesloten verbrande huid te gebruiken.
 3. Welke toepassingen zijn er verder voor Boegem Balsem?
  Boegem Balsem kan voor huidaandoeningen met uiteenlopende oorzaken gebruikt worden waarbij de huid geďrriteerd en gesloten is. De balsem kan irritatie verlichten en de huid soepel maken. Bijvoorbeeld na bestraling of bij contact met brandnetels of irriterende stoffen.
 4. Is Boegem Balsem ook veilig voor baby’s en kleine kinderen?
  Boegem Balsem kan veilig gebruikt worden bij baby’s en kleine kinderen, zoals bij luier uitslag of bij irritatie van de huid als gevolg van diarree. Met name bij verbranding van de huid adviseren wij om extra alert te zijn.
 5. Moet de balsem afgedekt worden als het op de huid is aangebracht?
  Boegem Balsem is een vette balsem, die vlekken kan achterlaten op kleding en andere materialen. Het is raadzaam om de dik ingevette huid af te dekken alvorens er kleding overheen aan te doen.