De meest gestelde vragen

 

Moet een brandwond eerst met water worden gekoeld?
Nee, Boegem Balsem koelt snel en effectief. Door de balsem zo spoedig mogelijk op de gesloten verbrande huid aan te brengen blijven bloedvaten en zweetkliertjes open. Dankzij dit mechanisme kan de warmte via de bloedsomloop en de zweetkliertjes worden afgevoerd. De hitte kan zo in de balsem opgenomen worden. De balsem smelt daardoor en er moet een nieuwe laag op de verbrande huid aangebracht worden. Dit moet herhaald worden totdat de balsem niet meer smelt. De hitte is dan voor het grootste gedeelte uit de huid verdwenen en kan vanaf dat moment geen schade meer aanrichten, (zie voor uitvoerige uitleg de informatie voor de gebruiker en de achtergrondinformatie op de achterzijde daarvan).

Kun je de balsem ook op open (brand)wonden aanbrengen?
Boegem Balsem is alleen gecertificeerd om op een gesloten verbrande huid te gebruiken.

Welke toepassingen zijn er verder voor Boegem Balsem?
Boegem Balsem kan voor huidaandoeningen met uiteenlopende oorzaken gebruikt worden waarbij de huid geïrriteerd en gesloten is. De balsem kan irritatie verlichten en de huid soepel maken. Bijvoorbeeld na zonverbranding, bestraling of irritatie door brandnetels, een droge en gebarsten huid en luieruitslag. Als u overweegt om de balsem voor een andere toepassing te gebruiken dan adviseren wij u om dit met uw arts te bespreken.

Is Boegem Balsem ook veilig voor baby’s en kleine kinderen?
Boegem Balsem kan veilig worden gebruikt bij baby’s en kleine kinderen, zoals bij luier uitslag of bij irritatie van de huid als gevolg van diarree. Met name bij verbranding van de huid adviseren wij om extra alert te zijn.

Moet de balsem afgedekt worden als het op de huid is aangebracht?
Boegem Balsem is een vette balsem, die vlekken kan achterlaten op kleding en andere materialen. Ook als de balsem op een verbandgaas is aangebracht is het raadzaam om er rekening mee te houden dat de kleding vet kan worden.

 

tubes

zoneverbranding