Boegem therapie

 

Boegem therapie is een vorm van intensieve massage die als doel heeft om verharde spieren soepel te maken. Als spierweefsel verhard raakt dan zal dat minder bloed kunnen opnemen en daardoor de afvalstoffen minder goed kunnen afvoeren.
Als deze verhardingen niet direct op zenuwen drukken voelen deze spieren alleen onaangenaam. Wordt de druk op een zenuw te groot, dan kunnen er pijnklachten ontstaan. De oorzaken kunnen zeer uiteenlopend zijn en op verschillende wijzen worden behandeld. Eťn daarvan is met behulp van een intensieve massage. Door op een weliswaar rustige, maar intensieve wijze met een stevige druk van duimen en vingers het verharde spierweefsel te masseren kan dit weefsel weer meer bloed opnemen.
Door warmte zonder massage wordt de doorbloeding wel wat verbeterd. Als de warmtebron wordt weggenomen dan zal de situatie echter weinig zijn verbeterd.
Warmte ontstaan door massage is in veel gevallen effectiever, omdat door een stevige massage het 'vastzittende' weefsel in beweging wordt gebracht en de afvalstoffen daardoor in de bloedbaan kunnen worden opgenomen en afgevoerd. Het weefsel wordt toegankelijker voor de opname van bloed dat zijn heilzame werking kan doen, namelijk het aanvoeren van voedingsstoffen en zuurstof.

Kees Boegem heeft intussen meer dan veertig jaar ervaring. Hij werkt niet met apparatuur maar uitsluitend met de handen. De klachten van de patiŽnten bestaan voornamelijk uit klachten die door verhard spierweefsel kunnen ontstaan en die in vrijwel het hele lichaam voor kunnen komen met nek en schouders als meest genoemde gebieden.

Afspraken en tarieven

  • Behandelingen geschieden op afspraak.
  • De behandelkosten bedragen Ä 35,- inclusief 21% BTW.

 


 

Massagekamer